Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2011 22:26 - Македония
Автор: roy Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1698 Коментари: 2 Гласове:
2



Македония като част от България е една фикс идея,която е докарала на България всичките национални катастрофи.Мина известно време докато осъзная мъдростта на Желю Желев, който пръв призна независимостта на тази измислена държава.Македония е като една невярна жена, която докарва безброй проблеми на своя мъж ,вместо той просто да и бие шута и да се оправя сама.
Балканската и след това Междусъюзническата война е причинена от желанието на Фердинанд да е велик цар и от еуфорията на фанатизирания прост народ за прекратяване на страданията на "братския" македонски народ.Следва съкрушителна и унизителна загуба.И въпреки огромните териториални и стратегически загуби България все още има излаз на Бяло море и територията и е 172 000 кв.км(сега тя е 111  000кв.км).Първа световна война - България е въвлечена на страната на губещите пак заради бленуваната Македония. Следват много раздори и убийства(с хиляди) в името на свободна македония - "чели сте книжки няма какво да ви обяснявам".Не е имало случай България някога да е имала изгода от Македония във всяко отношение - напротив.
Ние дори си имаме град наречен на един от най-антибългарски настроените т.нар. "революционери"  - Сандански.Ние българите забравяме едно много важно нещо - човек да се държи достойно е въпрос на личен избор,а не на външни причини.
За нас сегашното статукво напълно ни удоволетворява и трябва да се стремим да го задържим.Македония е една сбирщина от шиптери,мюсюлмани,християни,помаци и бог знае още какви мелези.Това е гнездо на проблеми и раздори.България трябва да се държи на дистанция от тази зараза.А иначе за осъзнатите българи там България трябва да се погрижи по един много дипломатичен и цивилизован начин, но това трябва да стане внимателно и да се отсее плявата.


Тагове:   македония,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. blindd - ...
27.10.2011 22:34
`Македония е една сбирщина от шиптери,мюсюлмани,християни,помаци и бог знае още какви мелези.` Доста грубо казано, но ще го използвам като цитат.Говориш за Македония, но смея да твърдя, че тази `сбирщина` е по територията на цяла България в сегащният й вид. По различни обстоятелства, но резултата е един.Говориш и за отсяване на осъзналите се българи, но дори в България няма подобно отсяване какво остава за територия, която е под наш контрол само в мечтите на оправниците ни.
цитирай
2. roy - Блайндд, да наистина е грубо, но ...
28.11.2011 16:25
Блайндд,да наистина е грубо, но премерените приказки са за политиците.Още повече ,че ние за повечето македонци сме татари,което също е грубо,но да не задълбаваме.Това ,което исках да кажа е ,че политиците в миналото са възсядали чистата идея и доброжелателно отношение на българите за обединение, и са правили невъобразими глупости.Затова сега нещата са необратими и няма нужда от създаване на идеи и патриотични настроение за да бъдат възседнати отново от някой хитрец с власт.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: roy
Категория: Лични дневници
Прочетен: 599169
Постинги: 67
Коментари: 741
Гласове: 1264
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031