Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2009 12:48 - Размисли и прозрения за държавността в България.
Автор: roy Категория: Политика   
Прочетен: 2826 Коментари: 4 Гласове:
5

Последна промяна: 30.07.2009 16:57


Здравейте българи и уважаващи българското български граждани!
Гледайки предаване по военния тв канал архивни кадри от балканската война се заприказвахме с приятел относно българщината,за това как тогава сме имали най-силната армия на балканите и една от най-силните в Европа.България е била уважавана, и доста политически кръгове и организации са се страхували и съобразявали с нас.
Сега сме слабаци и достойни за презрение и подигравки - това е истината!
Далеч съм от мисълта да желая и подбуждам националистически нагласи, защото все пак сега са други времената и други изискванията към воденето на политика,но все пак според мен никога не трябва да се забравя ,че сме българи,че имаме национални интереси,че нацията ни се нуждае от просперитет и развитие на добри междусъседски отношения както и достойна позиция на сцената на международните отношения.
Всичко това според мен не трябва да се основава на нашата слабост както икономическа така и политическа.Напротив България трябва да гради добри международни отношения на основата на собствения си просперитет и политическа сила.Как да се постигне това?Според мен това е един стратегически процес който е сложен и труден.Най-напред трябва да се осигури работа на едрия бизнес.Трябва да се влеят европейските милиарди в пресушената ни икономика за да се даде живот на икономиката и стабилизиране на едрия и среден бизнес.Не трябва да забравяме че парите в хазната идват и ще идват от там.С подкрепата на едрия и среден бизнес новото правителство ще има силата наред със съществуващата политическа воля(силно се надявам че политическата воля реално същесвува) да наложи правилата и законите за да стане факт дълго очаквания просперитет.България винаги е имала огромен ресурс както материален така и кадрови,проблемът е бил винаги в липсата на политическа воля - реална не на думи и обещания.Определено очакванията за възмездие са огромни и не трябва да има никакви компромиси.Поне 30-40 бивши министри ,зам.министри, шефове на агенций,техни заместници,началници на държавни служби и учреждения и тн. и тн.С една дума всеки който е бъркал в кацата без да слага там или е бъркал с лопатата а пък е слагал с чаена лъжичка - да си понесе заслуженото.Не говоря за стотици години затвор,не ,може да е един месец ,но да е ЕФЕКТИВНО изпълнено.Неможе да има просперитет без ред ,дисциплина и законност.Мисля,че прехода е завършил и вече едрия капитал се нуждае от ред и законност за да се укрепи и развива безнеса на основата на ясни правила и ред.Който взел-взел който гледал-гледал, това е положението!От тук нататък трябва да има ред и законност иначе България ще я погребем собственоръчно!Сега сме до стената.Няма нещо което да ни е наред.Всяка една област от икономиката и политиката се нуждае от конкретни поправки.
Трябва да се потърси сметка на тези които съсипаха селското стопанство и се получи така ,че стотици хиляди декари пустеят ,а разни знайни и незнайни фирми внасят от Турция и Гърция и Македония домати, краставици,чушки,ябълки,череши,картофи,зеле,месо,пилета,сирена,колбаси и тн.и тн.ЗАЩО трябва да захранваме чужди икономики и селски стопанства при положение че природата ни е дала повече от всичко?Това без да се колебая мога да го квалифицирам като диверсия спрямо България.Това е един вид държавна измяна и който е виновен трябва да бъде наказан,иначе този процес ще се задълбочи до пълно разорение.Липсата на страх от възмездие е най-разяждащата сила и една от основните причини за  деградацията на едно общество.Затова усещането за възмездие трябва да се вмени отново на всяка цена ако искаме нашите внуци да знаят за Левски,Цар Симеон,Аспарух и да се наричат българи с гордостта с която са се наричали така по времето на Симеон първи.Надявам се ,новото правителство да са умни  патриоти,които осъзнават сложността на политическата и  икономическа обстановка и да могат да изведат страната от невероятното тресавище до което и ние самите сме допринесли за да ни доведат.




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. roy - Готвят арести в земеделското ми...
04.08.2009 00:14
Готвят арести в земеделското министерство заради заменките

Заварих страшни неща във ведомството, разкри Мирослав Найденов

Очаквам арести по високите етажи в земеделското министерство. Това обяви новият министър Мирослав Найденов в коментар на знаковото отстраняване на Стефан Юруков - вече бивш ръководител на Агенцията по горите от квотата на БСП.
Найденов обясни, че освобождаването на Юруков е емблематично, най-малкото защото заменките и порочните практики, свързани с тях, са станали толкова скандални и прословути в обществото. В ДАНС и прокуратурата трябва да бъдат привикани както подчинени на Стефан Юруков, така и "хора над него".
По думите му обаче последният министър Валери Цветанов не е извършвал заменки, но предишният - Нихат Кабил, е министърът с най-големия обем заменки.
Световната банка говори за престъпления на стойност 500 милиона, но според данни на неправителствени организации тази сума възлиза от 2 до 8 милиарда, ако се изчислят всички щети, включително и загубеното биоразнообразие.
Според Найденов определено е имало политически чадър над земеделското министерство, тъй като след шумното влизане на ДАНС през февруари месец всичко е заглъхнало и не е имало реакция на прокуратурата.
"Това означава, че е имало политически чадър, тъй като всичко е спряно по пътя от ДАНС към прокуратурата", посочи Мирослав Найденов и допълни, че очаква в скоро време арести.
Още на следващото правителствено заседание ще бъде наложен незабавен мораториум върху заменките и промяната на статута, увери отново министърът, но обясни, че там където е започнал вече строеж - нищо не може да се направи.
По думите на Найденов в министерството е заварил страшни неща. Не става въпрос само за заменките, има и доста странни обществени поръчки", обясни министърът и даде като пример ортофотокарти, от които зависят директните заплащания.
Самото плащане трябва да стартира от 16 октомври, фотографското заснемане на земята трябва да е готово до 30 септември, а в страната още не е стартирал този процес.
Също проблем има с идентификационната система. "Хората чакат, а всичко опира до пари. И не само - много от обикновените стопани ще трябва да заколят животните си, да спрат дейност", изрази възмущението си от състоянието в министерството на земеделието Найденов.
По думите му селското стопанство на страната е в изключително тежко състояние, а това е възмутително при положение, че до преди години България е било износител на храни. "Това застрашава националната сигурност. Ако се затворят границите, та ние няма да можем да се изхранваме", изтъкна Мирослав Найденов.
цитирай
2. zaw12929 - нека си получат заслуженото ние да не сме папагали и
02.12.2009 20:27
да повтаряме лъжите на партийни централи, точно
които съсипаха държавата.
Но... точно който я съсипа Иван Костов сега търси отговорност от тези, които му изправяха грешките във всички области.
Вие повдигате въпросите, както да пеете в правителствения хор- песента "Как да оплючм преждеуправляващите" Това няма да ни помогне
Още на 20 ЮНИ ЕС ПУСНА ЕВРОПАРИТЕ, НО НОВИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ НЕ СА ГИ СТАРТИРАЛИ, ЗАЩОТО ИМАТ ДА СВЪРШАТ МНОГО ПРОВЕРКИ С ОГЛЕД ДА НЕ СЕ ДОПУСНАТ НОВИ НАРУШЕНИЯ И ТОВА Е НУЖНО И ОБЯСНИМО!
Заменките са най дребния проблем и нещо, необходимо да се извърши и нужно да се оплюе, за да се опорочи преждеуправляващите
БЪЛГАРИЯ Е БИЛА ИЗНОСИТЕЛ НА ЗЕМЕДЕЛСКА ПРОДУКЦИЯ ЗА НАД 16 МИЛИАРДА ГОДИШНО ПРЕДИ ПО ВЕЧЕ ОТ 22 ГОДИНИ , А НЕ ПО ВРЕМЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА, ЗАЩОТО ЗЕМЯТА СЕ НАДЕЛИ НА 2 МИЛИОНА ПАРЦЕЛА, ПОРАДИ НЕКОМПЕТЕНТНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ПЪРВОТО СИНЬО УПРАВЛЕНИЕ, КОЕТО НАКРАЯ ОТ ГЛУПОСТ СЕ САМОСВАЛИ, А ВТОРОТО -
Използва специалните служби да съставят "сведения" от абсурдни лъжи.

доноси и обвинения срещу политици, магистрати с цел отстраняването им от заеманите постове:
Не е късно да си купите таз седмичния вестник "ГАЛЕРИЯ' и да прочетете какви са ги вършили политиците ни. Ще се сложи ли начало на изхвърляне от политиката на "дейци", които си служат с такива средства и защото не умеят друго тровят атмосферата в държавата.Или ще пострадат пак журналистите разкрили истината. Сега ЦИТИРАМ : "Изплувалите на върха на "демократичната" вълна случайни български политици със зъби и нокти се стремят да запазят постовете в държавата и партиите. Като прибягват до дискредитиране на неудобни за тях опоненти... Използват се специалните служби, които съставят "сведения" от абсурдни лъжи. Тогава с такива обвинения са отстранени Евгений Бакърджиев, Богомил Бонев, Александър Божков, МариоТагарински и още други... При странни обстоятелства със същите средства , при медийни внушения са изгонени Майкъл Чорни, Денис Ершов и др. ...твърдят, че подчинени на Атанас Атанасов са водили при генерааала неколкократно президентът на Владимир Грашнов , да го "склонят" да продаде "Мобил Тел" за 20 милиона... Бившият Министър председател Иван Костов не само прилага метода, а това е негово ноу хау за справяне с опоненти и свои подчинени..."
цитирай
3. roy - Зав12929, много горчилка има в твоя ...
04.12.2009 00:17
Зав12929,много горчилка има в твоя коментар.Принципно на тактическо ниво си прав.От гледна точка на непосредствения анализ от позицията на наблюдател - също си прав.НО,дали това е най -важното.Не съм сигурен.Какво искам да кажа?
Няма значение кой, как ,с кого, с чие съгласи или участие ни е ограбил.Няма значение дали са червени, сини жълти или с фесове.Ние сме ограбени и продължаваме да бъдем ограбвани заровени в безмислени спорове кой е по-виновен - червени сини или жълти с фесове.ВАЖНОТО е да се погрижим за себе си като човеци.Да седнем със себе си да определим кое е най -важно за нас и какво трябва да направим зада го постигнем или притежаваме.
За мен лично най-важното е да съм добре финансово, да съм здрав и добре здравноосигурен.Също така е важно да живея в общество с достатъчно високо ниво на сигурност, така че да не се страхувам за себе си за децата си.
Също така да имам определени свободи и възможност за личен просперитет. - Това е важното ,всичко отанало - кой е виновен, дали сини ,дали червени ..... няма значение.Ние - гражданското общество трябва ясно да формулираме нашите интереси и да ги отстояваме като опълченците на Шипка.Това е .Това е истината - всичко друго е пълнеж.
цитирай
4. zaw12929 - Прав сте благодаря за дискусията
16.12.2009 22:51
Прав сте благодаря за дискусията
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: roy
Категория: Лични дневници
Прочетен: 600973
Постинги: 67
Коментари: 741
Гласове: 1264
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930