Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2012 19:08 - Помилвач или престъпник
Автор: roy Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4622 Коментари: 8 Гласове:
2



Как е възможно и дали изобщо е държавническо поведение ,това на бившия вицепрезидент Марин?Толкова ресурс по залавянето,събиране на доказателства,съдебен процес,експертизи и т.н.Като добавим и силно деградивното влияние върху обществото това да останат безнаказани сурово такива тежки престъпления,като тези свързани с посегателството върху личността,здравето и живота на човека - такова поведение не само не е държавническо, а по-скоро престъпно!Как да се внуши на обществото, че гласувалите хора има смисъл да гласуват изобщо?Ами то по-добре всеки да си вземе правосъдието в свои ръце, да си купи пистолет и просто да застреля престъпника,които е убил или осакатил близък немо човек.Нали Марин-помилвача е там - ще го помилва и готово - правилото"око за око,зъб за зъб" ще е изпълнено в едно с небивала анархия и саморазправа.Великите държавници,незаменими и вездесъщи.Безочливи и нагли.

БГНЕС публикува скандални помилвания на вицепрезидента Ангел Марин Някои от осъдените за много тежки престъпления са помилвани преди присъдата им да влезе в сила

Видео: БГНЕС

Вицепрезидентът Ангел Марин помилвал предимно престъпници осъдени за убийство и други тежки престъпления.

В "Списъка на помилваните лица в периода 2002 г. – 2011г.", с който БГНЕС разполага, има и тотални парадокси като този, че указът за помилване е издаден преди присъдата да влезе в сила.

За 10-те години на "Дондуков" 2 Ангел Марин активно работел, за да изпълнява една от задачите си – да помилва осъдени – много от тях с тежки присъди за жестоки престъпления.

Така благодарение на милостта му те са излезли по-рано на свобода и днес част от тях се движат и сред нас.

В списъка от Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" към Министерството на правосъдието има инициалите на 433 престъпници, помилвани от Марин.

 

Законът за защита на личните данни не позволява да бъдат огласени имената им. В преобладаващата си част те лежали в затвора за убийство, кражби, измами и наркотрафик.

От 26 помилвани в затвора в Бобов дол 16 са били осъдени за убийство,

при това много от тях с присъди от по 20 години затвор. Така през 2005 г. помилван частично след указ на Ангел Марин е Г.Й.Ш., осъден на 20 години затвор за убийство.

Помилван е, след като е излежал зад решетките по-малко от половината от присъдата си.

Смущаващ е указът на вицепрезидента за частично помилване на И.Й.Х. през 1999г. той е осъден на 18 години затвор за убийство.

През април 2007 г. Ангел Марин подписва указ за частичното му помилване. Явно обаче по това време срещу него има и дело за кражба, защото само 7 месеца след като вицепрезидентът го помилва влиза в сила и присъдата му за това, с което доказва, че милостта на вицепрезидента явно не е правилна.

И.С.Д. пък е осъден от гръцки съд. През 2003 г. Апелативния съд в гр. Солун го осъжда за разпространение на наркотици и нелегален трафик през границата на 9 години затвор.

Софийски градски съд у нас приема да изпълни това решение и присъдата влиза в сила на 28 март 2007 г. Само година по-късно обаче вицепрезидентът подписва указа, с който той също е помилван.

Най-много от помилваните, осъдени за убийство, има в затвора в гр. Белене

Там са помилвани 36 престъпници, 23-ма от тях с присъди за убийство.

М.А.Б е осъден на 20 години затвор за това, че е отнел живот през 2000 г., но помилван от Ангел Марин само 7 години, след като тази присъда влиза в сила.

Н.М.П е осъден на 20 години затвор. Присъдата му влиза в сила на 10.01.2001г., указът, с който е частично помилван е под номер 121 от 2.11.2010 г. - само 10 месеца след като присъдата влиза в сила.

За изнудване през 2000г. Т.Т.Т. е осъден на 16 години затвор, след по-малко от 8 години зад решетките той е частично помилван.

Трима са осъдените убийци, които вицепрезидентът помилвал и в затвора в Плевен. Техните присъди, преди частичното помилване са от по 20 години и 17,5 години. Шестима от общо 13-те помилвани от Плевен пък са лежали в затвора за кражба, която представлява опасен рецидив.

От затвора в Сливен повече от половината от помилваните са осъдени убийци

17 са затворници, на които съдът е отредил между 10 и 18 години, но са помилвани от Ангел Марин.

Така например Ю.С.А е помилвана частично през 2004г. Тя е осъдена на 15 години затвор за убийство на "баща или на майка, както и на рожден син или на рождена дъщеря". Присъдата влязла в сила едва 4 години по–рано, на 27 април 2000 г.

За убийство при това "по начин или със средства, опасни за живота на мнозина, по особено мъчителен начин за убития или с особена жестокост" е осъдена през 1998 г. и Р.Д.Д., но и е помилвана частично с указ 6 години след това, макар да е отсъдена присъда от 15 години затвор.

По същия текст от закона на 10 години затвор е осъдена и Н.Р.Т. Присъдата й влиза в сила през 2007 г., помилвана е частично обаче само две години по-късно, през 2009 г.

За умишлено умъртвяване е осъдена и Л.А.И. Присъдата влиза в сила през 2005 г., но само две години по-късно е помилвана частично от вицепрезидента.

Сред помилваните частично за убийство има жени с присъди от по 15 години затвор, след като излежали само четирима от тях.

Трима от петимата помилвани във Враца са с присъда убийство, двама за кражби и грабежи. Последният помилван от този затвор е през 2010 г. и изпратен за изпълнение на сегашния вицепрезидент, а тогава правосъден министър е Маргарита Попова.

Човекът с инициали С.И.Л. е облагодетелстван от вицепрезидента през март 2010 г., след като е бил осъден на 17 години затвор за убийство. Присъдата е влязла в сила 2001 г.

Само два месеца лежал в затвора в Пазарджик С.Г.А., въпреки че е осъден на 3 години затвор за причиняване на средна телесна повреда.

Присъдата му влиза в сила на 16 март 2007 г., а указът за помилването му с остатъка е с дата 18 май 2007 г.

Частично помилван само година и половина, след като присъдата му влиза в сила, е и С.П.Б. През 2007 г. той е осъден на 12,5 години затвор, указът, подписан за него от вицепрезидента е с дата 26.11.2008 г.

Общо 15 са помилваните в затвора в Пазарджик от вицепрезидента, трима от тях убийци

Трудно обясним парадокс е и фактът, че половин година преди да влезе в сила присъдата на Н.А.А., вицепрезидентът вече го е помилвал. Той трябва да лежи в затвора 5 годни за разпространение на наркотици, присъдата му влиза в сила на 15.07.2008 г., указът за помилването му обаче е издаден половин година преди това – на 31.01.2008 г. Така остава неясно лежал ли е или не Н.А.А. в затвора в Пловдив.

От затвора в Пловдив са помилвани 26 затворници, трима от тях осъдени за убийство.

К.И.Т има влязла в сила присъда от 20 години за убийство от март 2001 г. През декември 2005 г. обаче тя е намалена, защото вицепрезидентът го помилва частично, след като осъдения убиец лежи само 4 години зад решетките. Най-много са помилваните от затвора в Стара Загора - 94. Повече от половината от тях са осъдени за убийство.

Ж.П.И например е осъден на 24 години затвор по няколко престъпления от кражба през незаконна банкова дейност и притежание на взривни вещества. Ангел Марин обаче преценява и за него, че е достоен за помилване и го удостоява с тази привилегия преди 5 години.

Само 5 месеца след влизане в сила на 11-годишната присъда за наркотици на И.С.С, той е частично помилван с указ на вицепрезидента. И.С.С е един от 46-те помилвани престъпници от Ангел Марин, които излежавали присъда в затвора във Варна.

Абсолютно същата е и волята на вицепрезидента за друг затворник от Варна-  А.В.А. Той има влязла в сила 10-годишна присъда за убийство, но е частично помилван 5 месеца след това с указ на вицепрезидента с номер 82 от 2004г.

От затвора в Ловеч има 37 помилвани, 16 от тях с присъди за убийство

Близо половината от помилваните в Софийския централен затвор 65 човека, също са стигнали до там, защото са убили. Ангел Марин е помилвал частично дори и Д.С.Т., осъден на 119 години затвор за това престъпление.

Присъдата му влиза в сила през 1995 г., но помилван частично 10 години по-късно през 2005 г. Вицепрезидентът намерил милости за Й.Д.Е., осъден на 30 години затвор през 1993 г. Помилван е през 2008 г.

Помилваните престъпници от затвора в Бургас са 39. Сред тях и М.К.К, осъден на 25 години затвор.

 





Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ka4ak - Само 197 помилвания,от първия мандат са законни!
02.02.2012 19:24
Другите 336,от втория мандат,нямат юридическа стойност и ще бъдат отменени!!:(
цитирай
2. roy - Ще видим как ще се извърти казуса с ...
02.02.2012 19:32
Ще видим как ще се извърти казуса с липсващия указ от бившия президент де юре.Но дори и да си прав,то как ще се оправят тези бакий,бедна ми е фантазията.Иди ми дойди ми у затвору па си бегай ако щеш.Пълен фарс и невероятно унижение на държавата, особено и с ордена "Стара планина" - то кой ли престъпник не не го връща и изобщо кой достоен човек ще се кичи с гордост с този опошлен хералдически знак!?
цитирай
3. ka4ak - Казуса е безпределно ясен!Само още повече може да го забатачим,с нагласяване!:(((
02.02.2012 19:58
Трагедията е,че при всички положения,това ще ни струва милиарди!!!:(((
Кинти от твоя и моя джоб!!!:(((((((
цитирай
4. ok3223 - ГОВЕДА...
02.02.2012 20:11
В затвора не лежат светци, а престъпници. Станали такива по една или друга причина. Крадци, убийци, наркотрафиканти и пр. осъдени престъпници.
Вицепрезидента помилва тогава и само тогава, когато съответни комисии от управлението на затворите, след редица заседания и грижлив подбор, и одобрение на списъка от лично от Министъра на правосъдието, предложат списъка на затворници за помилване, за утвърждаване от него.
Той е последния от цяла верига от лица и комисии от управлението на затворите и министерството на правосъдието, който изготвят конкретните списъци с предложения за помилване на този или онзи затворник.
Той нито познава престъпниците, нито мотивите за изготвяне на едно или друго предложение за помилване от Мин.на правосъдието. Той утвърждава техните предложения.
Такава е процедурата по помилвания по света и у нас. Нищо ново под слънцето.Ако има пропуски, вината е в управата на затворите, в министъра на правосъдието, и последен във процедурната верига е вицето.
Той вярва, длъжен е да вярва на тези комисии и на Министъра на правосъдието.
Разбира се, ако има конкретен повод и сигнал длъжен е да реагира.
ОТ 10,000 ПРЕДЛОЖЕНИ ЗА ПОМИЛВАНЕ, ЗА 10ГОД Е ПОМИЛВАЛ САМО 5-600.
МНОГО ЛИ Е, А. Там са болни, умиращи, какви ли не.
Не е негова работа да преценява всеки отделен случай.
Качак, Качак що се праиш на говедо, а хората на тревопасни.
Мноогу добре знаеш как стоят нещата. За престъпник като теб, минал между капките засега са пределно ясни.
Какви милиарди, какво плява бълнуваш...
цитирай
5. roy - Ако ми беше пред очите след този и...
02.02.2012 21:40
Ако ми беше пред очите след този израз "говеда"щеше да последва нокаут - благодари се ,че не си ми на една ръка разстояние - НЕЩАСТНИК!!!
цитирай
6. ka4ak - 4. ok3223 - ГОВЕДА... Сашо,просто направи сметка,за 5 години колко пъти е слагал свой подпис под тези точки:
04.02.2012 00:41
ok3223 написа:
В затвора не лежат светци, а престъпници. Станали такива по една или друга причина. Крадци, убийци, наркотрафиканти и пр. осъдени престъпници.
Вицепрезидента помилва тогава и само тогава, когато съответни комисии от управлението на затворите, след редица заседания и грижлив подбор, и одобрение на списъка от лично от Министъра на правосъдието, предложат списъка на затворници за помилване, за утвърждаване от него.
Той е последния от цяла верига от лица и комисии от управлението на затворите и министерството на правосъдието, който изготвят конкретните списъци с предложения за помилване на този или онзи затворник.
Той нито познава престъпниците, нито мотивите за изготвяне на едно или друго предложение за помилване от Мин.на правосъдието. Той утвърждава техните предложения.
Такава е процедурата по помилвания по света и у нас. Нищо ново под слънцето.Ако има пропуски, вината е в управата на затворите, в министъра на правосъдието, и последен във процедурната верига е вицето.
Той вярва, длъжен е да вярва на тези комисии и на Министъра на правосъдието.
Разбира се, ако има конкретен повод и сигнал длъжен е да реагира.
ОТ 10,000 ПРЕДЛОЖЕНИ ЗА ПОМИЛВАНЕ, ЗА 10ГОД Е ПОМИЛВАЛ САМО 5-600.
МНОГО ЛИ Е, А. Там са болни, умиращи, какви ли не.
Не е негова работа да преценява всеки отделен случай.
Качак, Качак що се праиш на говедо, а хората на тревопасни.
Мноогу добре знаеш как стоят нещата. За престъпник като теб, минал между капките засега са пределно ясни.
Какви милиарди, какво плява бълнуваш...

7. назначава и освобождава от длъжност и други държавни служители, определени със закон;
8. награждава с ордени и медали;
9. дава и възстановява българско гражданство и освобождава и лишава от него;
10. предоставя убежище;
11. упражнява право на помилване;
и тъй като това са укази,заповеди и подобни,а са незаконни,можеш сам да си направиш сметката или да помолиш някой,който може да смята!!!:(((
цитирай
7. ok3223 - Качак,Качак...
04.02.2012 13:09
От стара коза си яре.Знаеш,че вицепрезидента и президента само утвърждават предложения на комисии,на ведомства и министерства,на министри и оторизирани затова лица,ако екипа от юристи негови съветници прецени,че са законни и не са в противоречие с конституцията.
ТОЙ НЯМА ПРАВО САМ ДА НАГРАДИ С МЕДАЛ,ДА ОСВОБОДИ ОТ ДЛЪЖНОСТ ЧИНОВНИК ОТ НИКОЕ ВЕДОМСТВО И МИНИСТЕРСТВО,ДА ПРЕДОСТАВИ УБЕЖИЩЕ,ДА ПОМИЛВА,ДА ДАВА ГРАЖДАНСТВО И ТН.Така е по българската конституция.Той само утвърждава предложенията на съответните ведомства,и министри,които (и само те)са оторизирани по закон да ги правят.Само,ако преценят неговите съветници,че не са противоконституционни и го посъветват да го направи.Президента,па и всеки, да не споменавам Лоената Топка,не са специалисти по всичко.Затова имат екипи от съветници с добри заплати,които ги съветват при всеки КОНКРЕТЕН случай,когато се наложи.
Така стана с ордена за МАРИН. Министъра на отбраната предлага,Лоената Топка утвърждава с подписа си предложението,ПОСЛЕ СЕ ПОРИЧА,НЯКОИ ГО Е ИЗБЪЗИКАЛ ОТ НЕГОВИТЕ ХОРА,затова се получи този гаф.Лоената топка се насра за пореден път.НЕ МУ Е СЕФТЕ.
За указа при втория мандат,за правото вице президента да помилва и тн.
Екипа от президентски съветници преценява,че не е необходим втори такъв, защото втория и първия мандат се застъпват,няма прекъсване,а и това е нов случаи в нашата практика,затова и не се издава втория указ.Нямало е нищо по-лесно от това да се издаде такъв,нищо не им е пречило да го направят.Преценили са,че е ненужно.
Начело на президентския екип тогава е бил един от най-добрите юристи в България, ДНЕШНИЯ ДЕКАН НА ЮРИДИЧЕСКИЯ ФАКУЛТЕТ ПРИ СОФИЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ...
ЗА ДЕКАН НА ЮРИДИЧЕСКИЯ ФАКУЛТЕТ се избира винаги един от най-добрите преподаватели-юристи на факултета, па и на България.
Такава е практиката...
Касае се за юридически казус,по който има различни мнения,което е нормално за правистите.
Случаят не е трагичен И ЩЕ БЪДЕ РЕШЕН ЛЕСНО И СКОРО.
Какви милиарди,ала,бала,какво 6,5.Какви смешки,А??
цитирай
8. ka4ak - 7. ok3223 - Качак,Качак... Саше,Саше,текстът в конституцията е императивен и ПРОЦЕДУРАТА НЕ Е СПАЗЕНА!!!:(((
04.02.2012 14:36
ФАКТ е,че УКАЗ НЯМА!!!
Другото са свободни съчинения,а няма съд,който да се позове,на една баба ми каза!!!:(((
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: roy
Категория: Лични дневници
Прочетен: 600922
Постинги: 67
Коментари: 741
Гласове: 1264
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930