Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2012 17:09 - Кукловодите
Автор: roy Категория: Политика   
Прочетен: 3766 Коментари: 9 Гласове:
3



Знаем,че истинския двигател на политиката не са политиците."Кукловодите" са причината и факторите за случващото се в политическото и социално пространство.Кои са те?Никой няма да ти каже, първо защото малцина са просветените и тези които знаят половинчати неща.И второ, това е целта да не се знае.Минаха години откакто държавните натрупани блага се усвоиха от кукловодите и тяхната свита.Пари има много,власт има, но не достатъчно ефективна.Защо?Защото лесно се краде в хаоса ,но трудно се властва.Затова за утвърждаването на властта на кукловодите е необходим ред макар и не идеален. Затова Бат Бойко ще е на власт може би десетилетия.Силен можеш да бъдеш само ако имаш зад гърба си силни стратези(кукловоди).Редът се харесва на измъчения и изпостял електорат и затова демократичния резултат е налице. Олигарси,аристокрация,елит,както искате ги наричайте - те винаги ще експлоатират,а подвластното население ще бъде експлоатирано.Важното за да има ред е: да има сигурност и прилични доходи за достойно съществуване.Макар и без власт стадото се чувства добре когато е нахранено,пазено и обгрижвано.Независимо дали ни се харесва или не,има някои положения, които са непроменими.Единственото, което можем да направим е да осъзнаем и да се адаптираме.


Тагове:   власт,   ред,   кукловоди,


Гласувай:
5



1. ok3223 - БАЕ
11.01.2012 18:49
"Филофията" ти е тъпичка и намирисва на... НА ОВЧЕДУШНА.
Боко тиквата няма да векува 5-летки, както ти се иска на тебека, ама никак не се аресува на българския народ,па и на менека.
Нито има ред, нито народо е нахранен, обут и облечен, като европейски народ, живеещ в 21 век. Нито пък гербберастите и Боко тиквата си отбират от работата т.е, не ни водят по правия път към европейски стандарт и благополучие.
Под Боковото водачество сме най-бедните в ЕС, и от най-бедните у свето. Боковата партия е от най-корумпираните и крадливи, и отгоре на това, препълнена като цигански одър с дървеници, с много иляди айдуци, аферисти и обикновени некадърници, алчни и ненастни.
А ТООВА НЕ СЕ АРЕСУВА НА БЪЛГАРСКИО НАРОД И НА МЕНЕКА.
Затова сме намислиле да им духнем под опашка и ги пратим на политическото бунище ,като доде ред и врем да гласуеме.
цитирай
2. roy - Бае, никак не си интересен, а лиг...
12.01.2012 19:23
Бае,никак не си интересен, а лигавия изказ опорочава нормалното общуване.Моят пост не е "философия", а един простичък извод, до който уверявам те много хора достигат.Да ,народа като маса е прост и затова,някои овчари като теб си мислят,че могат да го пасат и стрижат.Сори, но ти си оставаш овчар без стадо.Бедността не дойде от Бойко,тя просто беше следствие на безхаберието,наглостта и алчността на такива като теб - платени лизачи на номенклатурни задници.Реда и дисциплината се усещат навсякъде макар бедността да я има все още.Но ,овчарю,уверявам те,че вече баналните нагли приказки на разни измислени псевдо умници са като лошият ти дъх - само дразнят.Във властта винаги е имало "много иляди айдуци, аферисти и обикновени некадърници, алчни и ненастни" и сега ги има ,но те са остатъци от виросоподобната пасмина,която съсипа България.Относно изборите - ами ако си гледал телевизия там бяха отразени последните такива, и май политическото бунище започна да се пълни от ояли се и самозабравили се "умни и способни безценни кадри".С нетърпение чакам следващите....
цитирай
3. ok3223 - Триеш, а!
14.01.2012 15:39
Кукловоди и кукли...
Кукловодите ЦРУ,МОСАД ОЛИГАРСИ И КОЙ ЛИ не ,И КУКЛИЧКАТА на конци С РОЗОВИ ГАЩИЧКИ Боко Б(Лоената топка).
Теб може да те устройва туй нещо, но мен и народа на България никак не ни устройва, да имаме за министър една кукла на конци с розови гащички.
Ама никак не ни устройва, защото е гибелно за държавата и народа
Държавата и обществото не са куклен театър...
цитирай
4. roy - Нищо не трия, не разбирам какво имаш ...
15.01.2012 00:14
Нищо не трия,не разбирам какво имаш пред вид.Стоя зад думите си и мога вяка една от тях да обоснова.Всички наши политици в една или друга степен са кукли.Такава е системата създадена още в зората на "демокрацията".За да бъдеш само забелязан в политическата гилдия ти трябва вече здраво да си затънал в обвързващи задължения към някой важен политически играч и прочие.Т.е. трябва да сгазиш лука зада станеш политик - или иначе казано трябва да ти се сложат конци.Надявам се разбираш за какво иде реч.Оттук нататък можем да избираме от това което има и това което ,осъществявайки стратегията си дава и нещо добро на обществото.А това което става за сега подготвя държавата ни като(ако) свърши световната криза да имаме най-малко загуби и най-добър старт за растеж.А това ,че народа е зле,пак ти казвам,не е виновен Бойко.Никой не казва ,че е идеален ,но съсигурност е по-добър вариант от оня мишок Станишката и сие.
цитирай
5. troia - Здравей,
15.01.2012 16:26
съгласна съм с теб.Има и друг проблем според мен. Кукловодите не само окрадоха държавата /това го преглътнахме/, но и така не съумяха да използват парите правилно. Какво направиха? Бензиностанции, молове, хотели по морето, големи хипермаркети и ваканционни селища.Всичко е в сферата на услугите. Предприятията се ликвидираха и сега няма производство, а и от там работа за хората. Всичко се унищожи, но не се създаде нещо ново, работещо.Нямаме икономика и сега ще чакаме ивестиции от отвън.Ние обикновените хора освен да се приспособяваме нищо друго не ни остава, защото нямаме власт и пари.Поздрави!
цитирай
6. roy - Радвам се, че имам съмишленик, тук в ...
15.01.2012 23:48
Радвам се, че имам съмишленик ,тук в този малко имагинерен блог.Ако тези грандкрадци бяха инженери или хора с мечти и цели, различни от постигането на гениални схеми за източване и прочие,може би щяха да направят нещо от което ще печели цялото общество.Като например производство - автомобилостроене,електроника,и т.н.Още повече, чрез моловете се перат мръсните пари повече от идеално ,защо им е да се занимават с производство?!Веднъж в един мол в късен следобед нямаха пари в брой да ми върнат от 50тачка.Магазинът беше нещо като книжарница за деца,едва ли се е пазарувало само с кредитни карти.В половината от магазините почти нищо не се продава,дрехите са космически скъпи, а вероятно имат невероятни обороти на хартия.Това е те са откраднали толкова много,че още мислят как да перат и едва след кой знае колко време техните деца ,може би,ще се замислят да осъществят нещо полезно с вече кристално чистичките откраднати парички.
цитирай
7. анонимен - Кукловоди и кукли. . . Кукловодите ...
23.01.2012 10:14
ok3223 написа:
Кукловоди и кукли...
Кукловодите ЦРУ,МОСАД ОЛИГАРСИ И КОЙ ЛИ не ,И КУКЛИЧКАТА на конци С РОЗОВИ ГАЩИЧКИ Боко Б(Лоената топка).
Теб може да те устройва туй нещо, но мен и народа на България никак не ни устройва, да имаме за министър една кукла на конци с розови гащички.
Ама никак не ни устройва, защото е гибелно за държавата и народа
Държавата и обществото не са куклен театър...

скивай сега другарю пич , знам че такива като тебе обичате да говорите от името на народа ( с този похват комануидите успяха да завземат половин Европа преди средно 60 г. ) , но аз като един от народа искам да ти кажа ,че ми се повръща от боклуци като тебе ... Ти предтсава си нямаш за какво говориш , нито искаш да си имаш , но го казваш с такава омраза и злоба ,че сигурно екрана на монитора се е облял в отровни лиги..... Говори си за себе си и за твоя нещастен животец , НО не от името на народа , ако обичаш....
цитирай
8. roy - Понякога просто недоумявам как ...
02.02.2012 19:42
Понякога просто недоумявам как тези наглеци упяват да издържат да се гледат в в огледалото без да повърнат от погнуса от себе си!?Лошото е ,че лаещити песове са от всякакъв сорт,нагли манипулатори,наивни добродушковци,платени лаячи,наследствени производни на статуквото,заблудени честни хора и прочие.Понякога е трудно да се различат и оттам противодействието може да е неадекватно ,а оттам и неефективно.
цитирай
9. roy - :) Оказах се прав. :)
13.11.2017 15:58
:) Оказах се прав. :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: roy
Категория: Лични дневници
Прочетен: 599168
Постинги: 67
Коментари: 741
Гласове: 1264
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031