Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2010 13:06 - Имаме ли избор
Автор: roy Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2030 Коментари: 4 Гласове:
3



Ако сме информирани достоверно, то ние имаме избор.Откъде и как получаваме информацията си за да избираме и упражняваме свободата си?Нека бъдем откровени със себе си - та ние знаем точно толкова колкото ни се позволи.Гъмжи от класифицирана и секретна информация, за която само подозираме.Когато случайно някой журналист се докосне до нещо истинско веднага му се казва ,че въпросите му засягат секретна информация и точка.Става драматично ако откажем да се респектираме от секретността.
По принцип това не е фатално и ние обикновените данъкоплатци не се нуждаем от научаване на секретна информация за да живеем пълноценно.Какво имам предвид?
Човек за да живее пълноценно трябва да опознае нуждите си и поетапно да ги задоволява,като периодът между осъзнаването на нуждата и нейното покриване да е колкото се може по-кратък.Анализирането на дадена комплексна ситуация с последващо решение за действие или следване на някаква поведенческа линия е далеч по-сложен процес от процеса на осъзнаването на собствените ни нужди и вземане на решения и следване на поведенчески правила за тяхното наи-бързо удоволетворяване.
Какво имам предвид?.......Манипулацията към обществото.Трябва да ни ясно ,че нищо не е толкова просто колкото изглежда и нищо не е толкова сложно колкото изглежда.
Трябва ли ние достойните за уважение данъкоплатци да анализираме дали е възможно дадено правителство или което и да е държавно подразделение да се справи с проблемите и трябва ли да пренебрегнем собствените си нужди които са точно толкова големи колкото е и нашия принос за просперитета на обществото ни.Отговорът е   НЕ.
Не мисля ,че ние разполагаме с достатъчно и достоверна информация ,че да можем да определим дали нещо е възможно или не от гледна точка на правителството.Ние  трябва да изхождаме от нашите нужди и полагащата ни се част от благата ,които ние самите сме си създали работейки усърдно и качествено благодарение на високия ценз достигнат след упорито учене и обучение.Например хората които са участвали в градежа на мостовете и тунелите по магистралите ни.Икономическия ефект от техния труд е хилядократно мултиплициран в икономиката ни и продължава да се умножава.Справедливо ли е да получават пенсия 150-200лв.?Това се отнася за всички хора чийто труд не е загубен, просто мениджмънта е слаб или користен.
Затова мисля че ние трябва да изискваме без да се интересуваме дали е възможно или не.Винаги ще те изманипулират перфектно ,и ти даже ще се радваш ,че не взимаш по-малка пенсиика.

Аз лично имам някои безкомпромисни искания към държавата без значение коя партия управлява:
1 - средна пенсия 1000 лева
2 - средна заплата на лекар - 3000 лева
3 - средна заплата на полицай - 2000 лева
4 - средна заплата на учител - 1500 лева
и това да се индексира всяка година с 5-10%
Не ме интересува дали има пари.Отдавна споделям възгледа ,че не трябва да се интересувам правителството откъде и как ще се справи с проблемите.Аз, а и обществото би трябвало твърдо да отстоява правата си, а който неможе да ги удоволетвори - да си подава оставката.Другия след него - също да си ходи ако и той нищо неможе да направи и т.н. докато се появи можещия.





Гласувай:
3



1. boristodorov56 - А аз искам
02.06.2010 13:22
да ме пенсионират на възрастта, на която пенсионират хората в Гърция - за да не работя 15 години, за тези дето няма да ти дадат това, което искаш ти.
цитирай
2. roy - Намаляването на възрастта за пе...
02.06.2010 13:41
Намаляването на възрастта за пенсиониране е увеличаване на пенсията по абсолютна стойност защото ще я взимаш по-дълго.По лични наблюдения средна продължителност на взимане на пенсия 5-6г. не повече.Това не прави ли около 12000лв общо на пенсионер средно дадени пари?Пълен майтап!Ми аз от сега ще си сложа едни 12000лв на депозит и край - решавам си проблема.Ако си сметна вноските ще ме заболи главата,затова ако искаш го направи ти.:-§
цитирай
3. kontra - a бре
11.06.2010 23:24
то и аз така мисля, само незнам дали икономически е възможно.
По- скоро за да се постигнат тези неща следва да се направят и много други реформи, които биха обърнали световния ред наопаки... Но аз съм за! Ако има революционна система, която да не тече много- много ще я подкрепя !
цитирай
4. roy - Контра, сори за закъснелия коме...
22.09.2011 11:59
Контра,сори за закъснелия коментар, но нямам много време за блога.Та, мисля, че не е достатъчно да подкрепяш или да отхвърляш нещо измислено или повтаряно от друг.Ние просто трябва да мислим и да предлагаме решения готови да ги реализираме.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: roy
Категория: Лични дневници
Прочетен: 601009
Постинги: 67
Коментари: 741
Гласове: 1264
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930